ForumSimulator.Com

Orjinalini görmek için tıklayınız: Engebeli arazi şartlarını haritaya yansıtma
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Kendi uğraşlarım birazda boş zamanlarımdaki vaktimde uğraşmış olduğum ufak çapta kendimce yapmaya çalıştığım amatör çalışmamda sıkıntılarımla başınızı ağrıtıyorum kusura bakmayın. Gulumseme

biraz kendimde araştırma yaptım ve videolar vs araştırmama rağmen pek bir sonuç elde edemedim amatörlük işte bir yandan editörü keşfetmek bir yandan çıkan sorunlarla boğuşmak sıkıyor bazen..

Sadede gelmek gerekirse benim sıkıntım şudur. Şuradaki ( http://www.youtube.com/watch?v=TrxjhbIxR0I )Alman abimizin anlatmış olduğu gibi her şeyi yaptım ve sonunda yeryüzüne şekli verdim yani yeşil kaplamaya.. yeryüzü şekline yani kaplamanın olduğu yeşil alana ilk denememde objeleri ve yolları oturtamadım saç baş yoldum ama yapamadım beceremedim tabi ki bende amatör ruhumla bu böle olmaz engebeli ortamı ortadan kaldırıp düz ortamda yapayım şunu da sonradan bi bakalım yeryüzü şekline dedim, dedim de o iş öyle olmuyormuş sanırım.. Bu düz haritaya videodaki son aşama olan yeryüzüne şekil verme işlemini yaptım ama olmadı bir çıkış yolu yada önerinize ihtiyacım var. Açıkcası yolu kaldır eğim ver bük vs gibi şeylerle uğraşmak istemedim zor yoldan kaçtım. Zaten dediğim gibi mapimi dümdüz yaptım yokuşlar inişler vs si yapmadım videodaki son aşamayla yırtarım dedim ama yemedi. Acik-agizli-gulumseme

haritamın bir hattını yaptım dümdüz ve açıkçası elimde patladı sanırım Gulumseme ustalarımdan yardım bekliyorum yada öneri.
konuşmalarına çok güldüm adamın omsi map işlerine hiç bakmadım bilmiyorum ama kolay gelsin
OMSI 2 editor temel kurallar itibari ile birincisinin aynısı tabi yeni özellikler eklenmiş yollara verilen eğim ve yokuşlar için artık zemin ayarlaması otomatik yapılıyor objelere eğim verilebiliyor. ve kavşakları attach leme ctrl ile yapılıyor . tabi resmi bir OMSI 2 kılavuz çıkmadığı için kendimiz çözüyoruz.



Yeni eklenen özellikler DEM (otomatik izohips ayarlama ) ve Aerial image (terrain de yeryüzü resmi oluşturma.) bunlar ayrı işlemler . DEM için googleearth den kooordiant verilerini alıp google , editor world coordinates e girip bir kod alıyorsun bunun ile amerlak uydu verilei veritabanından bir dll doyası indirip omsi editorde bu dll i açınca engebe oluşuyor ama yolu objeleri gradient (eğim) ve yükseklik (z) pitch ve blank (yatay ve dikey eğim)değerleri ile bu arazi yapısına uydurmalısın

aerial image özelliği de sadece sana şablon görevi görüyor onun üstüne yolu sen döşüyorsun.

Açıkçası agustos ayından beri ben de uğraşıyorum Ercan abi sağolsun yardımları sayesinde fonksiyonlarını yeni yeni çözdüm ve kullanmaya çalışıyorum . ben şöyle yaptım tüm fonksiyonlarını öğrenmek için deneme bir map üzerinde acaip yollar kavşaklar yaptım fonksiyonlarını denedim saatlerce uğraştım kavradıktan sonrada onu çöpe atıp yapmak istediğim çalışmaya başladım.

Ercan abinin de tavsiyesi eğer yapmak istediğin bir yol kavşak vs oynadığın bir haritada varsa ikinci bir editorede o haritayı açıp o yapılanları seçip üstteki kırmızı yazılarda nerede olduğunu , yandaki değerlerden de verilecek açı vs değerleri kopya çekerekten kendi çalışmanda yapmaktır.

DEM ve aerial image olayının ing anlatımı





yeni özelliklerin anlatıldığı bir kaç video

OMSI 2 tutorial toplu videolar














gerekli programlar ve OMSI 1 editor kılavuz

OMSI 1 SDK
biraz kurcalıcaz anlaşılan Gulumseme hat çekme videolar iyi oldu benim için artı ercan abinin konusunada göz attım hof ve hat oluşturma konusuna.